vineri, 15 noiembrie 2013

Cum imi organizez dulapul?




Buna fetelor!

 Azi e vineri si vin cu o propunere de sfarsit de saptamana:Organizarea dulapului.Iarna incepe sa se simta in aerul din ce in ce mai rece.Pe mine iarna asta m-a cam luat prin surprindere avand in vedere ca temperaturile inalte ne-au oferit o toamna foarte calduroasa anul acesta schimbarea garderobei nu prea a fost necesara in cazul meu pana acum.Saptamana aceasta mi-am propus ca imi voi organiza dulapul pentru sezonul rece.Am avut o mare problema ca de fiecare data cu spatiul si cred ca nu sunt singura care se confrunta cu aceasta problema!Cu toate visam la un dressing cat mai mare unde sa ne etalam toate rochitele si pantofii ca la magazin si totul sa arate impecabil.Dar cand e vorba de un singur dulap avem o problema!Eu pot spune ca sunt mai norocoasa pentru ca am doua ,unul pentru vara si altul pt iarna dar asta nu inseamna ca am am suficient spatiu !

Suntem femei si ne plac cumparaturile dar trebuie sa ne gandim ca de fiecare data cand cumparam o bluzita ,alta trebuie sa dispara din garderoba.Altfel dulapul va arata mereu asa...



 Iar cand dulapul nostru arata asa,trebuie sa fim constiente ca dulapul nostru e plin de haine care nu le-am mai purtat de mult timp si ocupa spatiul degeaba.

Cum organizam dulapul?

In primul rand trebuie sa selectam hainele pe 3 categorii:Ce aruncam,Ce donam si Ce pastram!

1.Ce aruncam? Hainele rupte,decolorate,arse sau gaurite merg direct la cosul de gunoi

 2.Ce donam? Hainele ce nu le-ai purtat de mai bine de un an inseamna ca nu ai nevoie de ele.Stiu ca de multe ori e greu sa ne despartim de anumite lucruri iar pentru mine asta e partea cea mai grea.Ce facem in acest caz? Hainele pe care nu le-ai purtat de ceva vreme dar te gandesti ca probabil vei avea ocazia sa le porti pe viitor,punele separat intr-o cutie.Daca nu iti amintesti de ele si nu porti nimic in ultimele 6 luni,cu siguranta tu nu mai ai nevoie de ele.Probabil ca o prietena sau poate sora se vor bucura de ele si le vor fi de folos!
 3.Ce pastram? In primul rand hainele de baza nu trebuie sa nu ne lipseasca niciodata din dulap!Sti care sunt acestea?Se afla in dulapul tau? Daca una dintre piesele de mai jos nu se afla in dulapul tau cu siguranta trebuie sa mai faci niste cumparaturi! ;)
 -Camasa clasica alba de bumbac sau de matase
-Cel putin o pereche de jeansi (nu ca ar fi careva sa ii lipseasa din garderoba dar trebuia specificat :P )
-Pantaloni negri in stil clasic
-O fusta neagra
-O bluza neagra eleganta
-Sacou negru
-Trench(de culoare neagra,maro deschis sau bleumarin)
-LBD sau rochita neagra care nu trebuie sa ne lipseasa niciodata!
-LWD sau rochita alba pentru vara!
-Geaca de piele neagra stil Biker
-Geaca de blugi
-Bluze,tricouri si maieuri in diferite culori
-Pantofi negri cu toc
Iar daca nu iti lipesete nimic din cele de mai sus cu siguranta nu te vei confrunta in fiecare dimineata cu fraza: "Cu ce ma imbrac?"
Lucrurile de baza sunt esentiale pentru dulapul tau pentru ca le poti combina cu o multime de haine de sezon!

 Sa trecem la aranjarea hainelor!

Selecteaza hainele de vara de cele de iarna,cu siguranta nu le vei mai purta in urmatoarele 3-4 luni!
Pune hainele pe umerase de buna calitate si pe categorii:rochii,camasi,fuste,pantaloni,s.m.d
Unele articole cum ar fi puloverele groase de casmir sau tesaturi delicate nu trebuiesc puse pe umeras pentru ca se vor largi si isi vor pierde forma.
 Hainele pe care le impaturim si le asezam in sertare,trebuiesc puse tot timpul la vedere dar asta e o problema nu-i asa?Cred ca nu doar eu am problema aceasta... Cele pe care nu le vedem,nu ne vom imbraca cu ele,cel putin eu asa fac.Pune in partea din fata hainele pe care nu le porti asa des pentru ca altfel vei uita de ele iar cele pe care le folosesti tot timpul in partea din spate si intotdeauna pe categorii.Stiu ca pare absurd dar chiar functioneaza :D
Si pentru a-mi fi mai usor in fiecare zi,bluzitele si pluoverele ce pot fi combinate le-am pus pe acelsi raft,hainele de sala pe alt raft,jeansii pe altul si asa mai departe.Astfel voi economisi timp dimineata cand imi voi alege hainele pe care le voi purta in ziua respectiva!
Pastreaza un miros placut in dulapul tau cu odorizante care pe langa mirosul placut previn si aparitia moliilor.

Dulapul meu e pregatit pentru sezonul rece!Si dulapul tau? Sper ca sfatul meu sa iti fie de ajutor si te mai astept pe aic! Pupici :* :*