miercuri, 11 decembrie 2013

Cele mai intalnite Greseli in machiaj

Buna dragii mei, 
 Dupa doua saptamani in care aproape nu am respirat,mi-am faut putin timp pentru o noua postare pe blog cu o tema diferita:despre erorile pe care multe persoane le fac vrand ,nevrand in machiajul de fiecare zi.Sper sa nu ma intelegeti gresit,fiecare este liber sa faca ce vrea,eu doar imi spun parerea ca profesionist cu toate ca de multe ori si profesionistii gresesc...acesta este si motivul acestei postari.
Luna trecuta am fost invitata la un curs de machiaj Peggy Sage unde trainer-ul care a realizat un machiaj de sarbatori cu noile produse,a facut cea mai mare greseala in machiajul respectiv:prepararea piellii.Pentru machiajul de sarbatori si nu numai, este foarte important sa folosim un bun primer care sa ne ajute ca machiajul sa reziste perfect intreaga noapte!Ei bine, modelul reprezenta un ten gras cu imperfectiuni iar baza pe care am fost invitata sa ii testez textura "minunata" pe piele era ulei pur!Nici nu stiti cum am strans din dinti sa nu zic ceva...stiam ca acel machiaj nu va rezista mai mult de o ora...Am stat cumintica si am asteptat rezultatul machiajului insa spre surprinderea tuturor cea mai buna baza de la Peggy Sage si cu cea mai buna acoperire s-a sters de pe fata inainte de finalizarea machiajului!!!Poate nu ma credeti dar imaginea urmatoare cred ca spune totul...Speechless...

Ei bine,sunt tare curioasa ce spuneti si voi de acest machiaj dar acum sa vorbim de cele mai frecvente greseli in machiaj. Am facut un top 10 greseli in machiaj pe care de multe ori le facem fara sa ne dam seama si care ne poate imbatrani. 
 1.Alegerea incorecta a fondului de ten sau a bazei de machiaj 
 Am vazut in exemplul de mai sus cat este de importanta o baza de machiaj! Alegerea corecta a unei baze de machiaj face ca machiajul sa reziste impecapil ore in sir.La randul lui,fondul de ten ne poate infrumuseta,intineri sau in cazul in care nu este ales corect in functie de culoarea sau tipul de ten ne poate imbatrani si sa arate artificial. 
Nu folosi niciodata un fond de ten mat si cu acoperire mare daca ai riduri de expresie pentru ca un strat gros de fond de ten nu va face decat sa accentueze si mai mult ridurile.
 Foloseste un fond de ten hidratant care sa dea luminozitate tenului. 
 2.Folosirea unui machiaj mai mult decat discret pe durata zilei 
 Saptamana trecuta am machiat o doamna care a trebuit sa o demachiez pentru ca avea un machiaj facut de la prima ora a diminetii cu muuuult eyeliner negru si cu glitter gri :D Am ramas fara cuvinte cand mi-a spus ca ea e machiata in acel stil de la ora 8!!!Nu stiu daca e vorba de stil sau obisnuinta dar cred ca multe femei nu fac diferenta intre noapte si zi!Stau si ma gandesc care sa fie cel mai bun exemplu pt a face diferenta...si m-am gandit la pijamale?Daca am merge la job sau la plimbare in pijamale,cum ar fi?:)))Toata lumea s-ar minuna,nu-i asa?Cum m-am minunat si eu la vederea acelui machiaj in plina zi...Deci,dupa parerea mea asta ar fi una din cele mai grave greseli in machiaj :D 
 3.Conturarea sprancenelor cu o nuanta mai inchisa decat culoarea firului de par.
 Pentru conturarea sprancenelor alege intotdeauna o culoare cu un ton mai deschisa decat firul de par.Chiar si atunci cand folosesti o culoare exacta a culorii parului (ex:negru pentru ca e greseala cel mai des intalnita)iti poate face privirea dura si nu va arata natural. 
 4.Nefinisarea machiajul ochilor 
 Cred ca este una dintre cele mai intalnite greseli in machiaj. Am tot vazut fete care incearca sa faca combinatii de culori la ochi dar uita total de difuminare si integrarea culorilor!O greseala pe care o vad mereu si personal ma enerveaza atat de tare incat imi vine sa iau o pensula si sa termin mahiajul.:D 
5.Aplicarea incorecta a tusului de ochi 
 O aplicare impecabila si corecta a tusului de ochi tine de indemanare si multa practica.Daca vezi ca nu iti reuseste de nici un fel linia tusului opteaza pentru un look tip smokey eyes cu creion negru pe care il poti difumina. 
 6.Aplicarea in exces a rimelului de gene
 Cu toate vrem gene cat mai lungi si cat mai dese dar daca dupa a doua aplicare nu obtii rezultatul dorit inseama ca rimelul pe care il folosesti nu raspunde cerintelor tale. 
7.Aplicarea unui contur de buze intr-o nuanta diferita de cea a rujului 
 Daca nu ai culoarea potrivita culorii rujului mai bine renunta la contur.Iar daca ai buzele subtiri nu exagera cu conturarea peste conturul natural al buzelor pentru ca nu va arata natural.
 8.Aplicarea in exces a fardului de obraz(bronzerului) 
 Pudra bronzanta aplicata pe pometi are rolul de a sculpta armonios chipul fiind aplicata in cantitatea adecvata si foarte bine difuminata.
 9.Alegerea incorecta a culorii corrector ului in zona cearcanelor 
 Am auzit comentarii de genul:Daca ma dau cu corector mai deschis decat fondul de ten nu mai mi se vad cearcanele!Sau...Un corector un pic deschis la culoare ilumneaza fata...Dar,se pare ca multa lume nu stie ce inseaman "un pic"!Pentru a ilumina privirea si a disimula cearcanele se recomanda folosirea unui corector cu o nuanta mai deschisa decat cea a fondului de ten,nu doua sau mai mult pentru ca nu va arata natural.
 10.Aplicarea incorecta a fondului de ten 
 Daca tot am inceput cu fondul de ten am zis sa inchei acest top 10 cu aplicarea incorecta sau imperfecta a machiajului. 
Aplicarea neuniforma a fondului de ten este foarte des intalnita poate datorita lipsei de timp ,aplicam fondul de ten in graba si uitam de anumite zone ale fetei astfel machiajul arata ca o masca,totul pare superficial si eventual se vede linia dintre zona cu machiaj si fara.Pentru a evita astfel de situatii ai grija sa intinzi foarte bine fondul de ten cat mai mult spre marginile fetei si pe gat sau zona decolteului .
In general tot machiajul trebuie foarte bine intins,difuminat,atat fondul de ten,fardul de obraz cat si fardul de ochi in asa fel incat sa nu fie vizibile anumite zone distincte ci sa fie totul cat mai uniform.

 Machiajul trebuie sa infrumuseteze,sa ne intinereasca si ascunda micile defecte!Un machiaj aplicat incorect poate uratii chiar si un chip frumos!